ВАЖЛИВО

Цьогоріч лохина залишилася на внутрішньому ринку

31.08.2022 14:17
398738_1

Через великий врожай лохини ціна на неї цього сезону досить низька. Окрім того, війна в Україні ускладнила експорт продукції, через що на внутрішньому ринку залишилася велика кількість ягоди. Про це повідомив керівник компанії «Органічний сад» (ТМ Stynava organic garden) Богдан Бондар, пише «Ягідник», пише agronews.ua.

«В Україні органіка ніколи не вважалася чимось надзвичайним, тому ціна на товари з цієї категорії та ставлення споживачів майже не відрізняється від традиційних продуктів. Але ми доносимо до споживачів органіку через якість. Частину продукції реалізовуємо на ринку «Шувар», і саме завдяки якості наша ягода перебуває на найвищому ціновому рівні», — зазначає Богдан Бондар.

Окрім того, лохина ТМ Stynava organic garden реалізовується ще й на місцевих ринках. А от з мережами компанія «Органічний сад» цього року не співпрацює.

«Торгові мережі хочуть нашу ягоду, оскільки вона якісна, але їхні умови співпраці нам не підходять. Ми вивчали пропозиції експорту, але в Європі також трапився обвал ціни на лохину. Так, вона вища, ніж в Україні, але додаткові витрати під час організації експорту нівелюють цю різницю. Тому нам нецікаво експортувати до країн близького зарубіжжя», — зазначає Богдан Бондар.

Читайте також: В Україні успішно реалізується проєкт підтримки аграріїв: озвучено результати



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: