АНАЛІТИКА

Ціни на українську соняшникову олії різко зросли

15.04.2021 18:34
hranenie-rastitelnogo-masla_1

Експортні ціни на українську соняшникову олію отримали різкий поштовх на чутках про можливі обмеження. Про це повідомляє Телеграм-канал Refinitiv Agriculture, пише agronews.ua.

Ціни на соняшникову олію різко виросли на побоюваннях про можливі обмеження експорту соняшникової олії з України. Тільки за один день, 14 квітня 2021 р, ціни на сиру соняшникову олію додали більше $ 50 за тонну FOB, показує власний моніторинг Refinitiv. Раніше майже 2 тижні експортні котирування на українську олію залишалися стабільними – на рівні $ 1500-1510 за тонну FOB.

Ціни пропозицій з постачання сирої соняшникової олії з України в період травень-червень виросли до $ 1580-1600 за тонну FOB, а ціни попиту досягли $ 1530-1550 за тонну. Ціни на соняшникову олію на базисі СРТ зміцнилися до $ 1495-1500 за тонну. Великий спред між цінами попиту та пропозиції тільки підкреслює нервозність і невизначеність ситуації на ринку, відзначили трейдери.

Багато опитаних Refinitiv операторів українського ринку припускають, що обмеження на експорт соняшникової олії не будуть впроваджені, і сподіваються на сприятливий для трейдингу розвиток цієї ситуації. У той же час, на ринку присутні очікування, що в період червень-серпень ціни на соняшникову олію можуть зміцнюватися через традиційне скорочення пропозиції в кінці сезону.

Нагадаємо, що в Україні введуть квоти на експорт соняшникової олії.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: