НОВИНИ

Ціни на свиней досягли рекордного мінімуму

15.11.2021 09:31
glistiusvinej

Ціни на свиней забійних кондицій знижуються вже шість тижнів поспіль. Про це повідомляє SEEDS, пише agronews.ua.

Якщо минулого тижня свинина живою вагою в Україні вартувала в середньому 43,8 грн за кілограм, то цього тижня фермери здавали свиней на переробку вже в середньому за 42,3 грн за кілограм. Таким чином, за тиждень котирування знизились на 3,4%. Утім, ймовірно, це найнижча цінова позначка, яка спостерігатиметься до Нового року, оскільки з наступного тижня свині почнуть дорожчати.

З тим, що котирування зростуть погоджуються як виробники свиней, так і переробні підприємства. З 15 по 21 листопада ціни на свиней забійних кондицій збільшаться до 44 – 45 грн за кілограм, вважають аналітики Асоціації “Свинарі України” (АСУ). Підвищенню котирувань сприятиме зменшення пропозиції свиней та пожвавлення попиту через початок підготовки до зимових свят.

“Більшість представників м’ясопереробної галузі не бачать передумов для подальшого зниження цін та відзначає, що реалізація свинини йде планово. Частина представників м’ясопереробної галузі вважає, що цього тижня ціни закупівлі досягли свого “дна”, а початок заготівлі м’ясної сировини для виробництва ковбас та м’ясних делікатесів на зимові свята стане причиною реабілітації цін. Враховуючи обмеженість пропозиції живця забійних кондицій, пожвавлення закупівельної активності та те, що значна частка м’ясопереробників не змогла задовольнити збільшену потребу в сировині цього тижня, більшість виробників свинини очікують, що ціна реалізації наступного тижня підвищиться”, – зазначають в АСУ.

Читайте також: В Україні прогнозують подальше зростання ціни на соняшникову олію.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: