ВАЖЛИВО

Ціни на Чорноморську пшеницю різко зросли

30.04.2021 19:10
Пшеница-миниатюра

Ціни на Чорноморську пшеницю різко зросли на фоні активізації зовнішнього попиту і обмеженої пропозиції в кінці сезону. Істотним фактором підтримки стало зростання ф’ючерсних котирувань через несприятливі погодні умови в Північній півкулі і затримки сівби. Однак ціни на пшеницю поки так і не змогли наздогнати ціни на кукурудзу, що стало нехарактерним ціновим патерном. Про це повідомляє Телеграм-канал Refinitiv Agriculture, пише agronews.ua.

Ціни пропозицій з постачання пшениці з України додали близько $ 20 за тонну за тиждень і перевищували $ 275 за тонну FOB. Пропозицій з постачання пшениці з Росії в травні практично немає на ринку через високе експортне мито в € 50 за тонну. Ціни попиту на пшеницю також зросли до $ 265-270 за тонну FOB. На ринку з’явилися пропозиції щодо постачання пшениці старого врожаю з Румунії, однак ціни пропозицій часто перевищують Чорноморські, досягаючи $ 275-280 за тонну FOB Констанца для поставок в травні.

Зерновий ринок в Чорноморському регіоні залишається дуже волатильним, вся увага операторів прикута як до динаміки ф’ючерсів, так і до погодних умов.

«Ціни продовжують дивувати своєю волатильністю: пропозиції, які були на ринку в першій половині дня, до обіду вже можуть бути неактуальними. Наближення тривалих свят в країнах Чорноморського регіону тільки ускладнює ситуацію », – сказав один трейдер.

Незважаючи на істотне зміцнення, ціни на продовольчу пшеницю в Чорноморському регіоні не змогли наздогнати ціни на фуражну кукурудзу: пропозиції щодо постачання української кукурудзи досягають $ 288-290 за тонну FOB. Така динаміка цін спостерігається вперше з 2016 року.

Нагадаємо, що в Україні зросли ціни на свиней.



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: