НОВИНИ

«Зернова Столиця» спроектувала універсальний перевалочний термінал

06.09.2016 16:39

Так, основне завдання даного комплексу – збільшення обсягу перевалки всіх видів зернових і олійних культур на 5,5-8 млн тонн на рік, а також збільшення генеральних вантажів і стафіровка контейнерів, що дозволить підвищити продуктивність Іллічівського порту практично в 2 рази.

Повідомляється, що планований зерноперевалочний комплекс включатиме 26 силосів ємністю 208 тис. тонн одноразового зберігання, 3 залізничних станції розвантаження дозволяють прийняти 600 вагонів на добу, станцію розвантаження автомобілів на 3 проїзди, продуктивністю приймання з автомобільного транспорту 600 автомобілів / добу, і 3 судонавантажувальні машини , продуктивністю дві по 1500 т / год і одна – 2000 т / год. Комплекс матиме можливість приймати судна типу “панамакс” і вантажити до 500 контейнерів на добу завдяки потужності стафіровка контейнерів в 1,1 млн тонн.

Крім того, в термінал буде входити комплекс з перевалки рослинного масла продуктивністю 1,5 млн тонн на рік і ємністю одночасного зберігання масла до 12 тис. тонн. Також проект передбачає будівництво комплексу перевалки шроту і макухи потужністю 1 млн тонн. Ємність складів для генеральних вантажів складе 100 тис. тонн.

Відзначається, що будівництво комплексу розбито на три основні етапи і має зайняти не більше 4-х років. Перша черга реалізації проекту збільшить оборот порту до 4 млн тонн, друга – до 11,5, третя – до 14 млн тонн.

За матеріалами: Прес-служба компанії “Зернова Столиця”

 


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: