НОВИНИ

Скільки вкрадених грошей повернули ДПЗКУ

08.09.2016 08:20

“Нам повернули гроші, які числяться на балансі компанії як дебіторська заборгованість у гривневому еквіваленті. ДПЗКУ здійснювала передоплату за товар, який у підсумку нам не поставили, і гроші, внесені в якості передоплати, теж не повернули”, – уточнює Борис Приходько. І відразу додає, що сумарна дебіторська заборгованість у гривневому еквіваленті за операціями 2013-2014 рр становила 800 млн грн.

Крім того, сумарний обсяг дебіторської заборгованості за зовнішньоекономічними контрактами, згідно з якими в 2013-2014 рр. було поставлено зерно на експорт, але не отримано валютну виручку – близько $ 132 млн.

Для того, щоб повернути виведені таким чином гроші, держкомпанія звернулася до судів.

“Станом на сьогодні, ми виграли 13 справ. Було отримано 4 позитивних рішення міжнародного арбітражу GAFTA (Асоціацією з торгівлі зерном і кормами), 3 рішення арбітражного суду Торгово-промислової палати, 6 рішень господарського суду м. Києва – все щодо стягнення з підприємств-нерезидентів дебіторської заборгованості на загальну суму $ 127,9 млн “, – розповідає Борис Приходько. “З цих грошей, на жаль, поки нічого не було повернуто”, – додав в.о. голови правління ДПЗКУ.

Відзначимо, що на даний момент за фактом зловживань в період 2013-2014 рр. відкрито 137 кримінальних справ.

За матеріалами: Delo.ua

 


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: