НОВИНИ

Чому компанія Deutsche Bahn 10 років консультуватиме Укрзалізницю

25.01.2020 13:01
1268729

Deutsche Bahn – один із найбільших залізничних операторів у світі. Німецька залізнична компанія Deutsche Bahn 10 років консультуватиме «Укрзалізницю». Що ж відомо про німецьку залізницю і що зробило її успішною? Повідомляє Агро Ньюз.

Deutsche Bahn – акціонерне товариство, у якому держава має повне керівництво. Це один із найбільших залізничних операторів у світі. Щодня німецька залізниця обслуговує майже 34 000 км шляхів та близько 30 000 потягів. Діяльність компанії поширюється не тільки на Німеччину – вона працює у 150 державах світу.

У 2018 році компанія перевезла у Європі 2,6 млрд пасажирів. У тому ж році Deutsche Bahn заробила понад 2 млрд євро прибутку. У пріоритетах компанії – повністю перейти на зелену електроенергію до 2038 року.

Що ж стосується цін, квитки у  міжміських швидкісних потягах надзвичайно дорогі. Для порівняння, авіаквитки за тим же напрямом обходяться мінімум вдвічі дешевше. Інша біда німецької залізниці — це запізнення пасажирських поїздів. У 2018 році, наприклад, 75% всіх потягів далекого сполучення прибували із запізненням.

Олексій Гончарук розповів, що німецька компанія Deutsche Bahn була обрана як партнер для “Укрзалізниці”, тому що вони мають за плечима великий досвід та необхідні ресурси.

“На першому етапі, звичайно у нас будуть німецькі консультанти, які частково будуть консультувати наш менеджмент або, можливо, на певному етапі будуть залучені до управління (залізничною) дорогою. Мова не йде про те, що ми її віддаємо або навіть передаємо в концесію”, — розповів Гончарук.

На його думку, німецькі партнери володіють розумінням того, як виглядає українська залізниця.

“Ми з самого початку говорили з нашими німецькими колегами про наступне: у них є досвід, у них є ресурси, у них є розуміння того, як зараз виглядає зсередини українська залізниця. Чому? Тому що вони насправді і зараз працюють по окремих дрібних проектах. Вони нас консультують як вибрати локомотиви нашої укрзалізниці”, — сказав Прем’єр.

Deutsche Bahn – це комфорт та німецька якість, завдяки чому вона й здобула свій успіх. Час покаже, як допоможе «Укрзалізниці» імідж та досвід німецької компанії.


Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: