НОВИНИ

Частка зерна у перевезеннях залізниці продовжує скорочуватись

29.04.2023 10:29
zerno-5

Частка зернових у загальному навантаженні «Укрзалізниці» у квітні скоротилася до майже 20,8% (у березні цей показник становив 47%). Про це йшлося під час наради залізничників із представниками аграрного ринку передає Rail.insider, пише agronews.ua.

Як розповів заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов, за 26 діб квітня на залізничній мережі навантажено 1,9 млн т зернових. Це 20,8% від загального навантаження УЗ, хоча ще тиждень тому цей показник становив 21,9%

Скорочується і обсяг середньодобового навантаження. Наразі він становить 73 тис. т проти 77 тис. т тиждень тому. Водночас в «Укрзалізниці» планували, що він сягне 93 тис. т. Та внаслідок обмеження передачі зернових через західні прикордонні переходи та нестабільної роботи зернового коридору (цього місяця рф тричі блокувала його діяльність) показник лише скорочується.

З початку квітня на експорт через західні прикордонні переходи відправлено лише 458 тис. т. Наразі на добу передається 341 вагон із зерновими, показник порівняно з березнем скоротився на 42%, або на 249 вагонів.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: