НОВИНИ

Експорт зерна новим зерновим коридором наближається до 1,5 млн т

03.11.2023 13:38
zerno-34

Показники експорту аграрної продукції новим зерновим коридором, створеним Україною, наближаються до 1,5 млн т. Про це заявив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук на телемарафоні «Єдині новини», передає agronews.ua.

Він підкреслив, що повідомлення, яке нещодавно з’явилося у деяких ЗМІ про непрогнозовану зупинку коридору і зупинку цивільного судноплавства в Чорному морі, включаючи кораблі, які йшли у порти Великої Одеси, є помилковим і не відповідає дійсності.

Слід зазначити, що Україна зараз працює з Румунією та Молдовою над розширенням шляхів солідарності, щоб експортувати ще більше зерна. Значно збільшити перевантаження зерна партнери планують, використовуючи залізничні шляхи для доставки аграрної продукції до порту Констанца.

Дмитро Плетенчук підкреслив, що морський зерновий коридор розширюється паралельно. За його словами, до українських портів за час роботи коридору зайшли близько 70 кораблів, а вийшли 50.

Наш коридор розширюється. Зараз понад 70 суден на захід від початку роботи коридору і понад 50 на вихід. Ми наближаємося до відмітки 1,5 млн тонн. Це досить багато. Це не ті показники, що ми мали, але це вже щось», — розповів капітан 3 рангу, речник ВМС ЗС України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.



Перегляди: 44
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: