НОВИНИ

Аграріям критично не вистачає ЗЗР

07.04.2022 16:00
vegetables-and-fertilizer-16426

Засоби захисту рослин — одна з дефіцитних позицій серед ресурсів для проведення посівної та отримання якісного врожаю. Без їх використання аграрії можуть недоотримати 30% врожаю. Про це повідомляє УНІАН, пише agronews.ua.

«Ми заздалегідь подбали про насіння, маємо повне забезпечення, у тому числі кукурудзою та соняшником. Добрив теж достатньо. Пальним забезпечені на 70% від потреби, плануємо докупити. Щодо ЗЗР, то на перші роботи весь необхідний набір для захисту господарство має, а на період внесення в травні-червні чекаємо препарати від постачальника», — розповів керівник ФГ «Агрофірма Базис» із Черкащини Володимир Осадчий.

Про нестачу ЗЗР повідомляють і в холдингах. За словами директора агронапрямку МХП Сергія Доброгорського, підприємства компанії повністю забезпечені добривами, на складах знаходиться понад 90% насіння кукурудзи, соняшнику та сої, наразі ведеться інтенсивна робота із забезпечення підприємств ЗЗР та мікродобривами.

«Вже законтрактовані та наявні на складах постачальників 40% засобів захисту та 48% мікродобрив, зараз ми знаходимося у пошуку альтернатив на решту обсягу», — підсумував Сергій Доброгорський.

За словами керівника підрозділу ЗЗР ТОВ «Сингента» в Україні Лідії Озерової, якщо не контролювати бур’яни й не вносити гербіциди, то можна втратити до 30% врожаю.

«Фермери знають про це і, думаю, будуть використовувати альтернативи. Головне зараз відсіятись у правильні терміни та максимально захиститися від бур’янів. Нестача фунгіцидів дуже критична для озимих і соняшнику, оскільки впливає на якість зерна і олійність соняшнику. Може бути 10-15% втрати врожаю. По соняшнику є ще час, щоб знайти альтернативні варіанти», — зазначила експерт.

Читайте також: Туреччина заблокувала засоби захисту рослин для України.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: