НОВИНИ

Аферисти почали розсилати листи від імені Укренерго

15.11.2023 16:37
cyc_jonzw_hw

Аферисти обманюють українців, незважаючи на війну та тяжке становище в країні. Це їм анітрохи не заважає. На цей раз вони створили схему, в якій діють від імені “Укренерго”. Про це попередили на сторінці компанії у Facebook, пише agronews.ua.

Шахраї почали розсилати листи з різних адрес. Вони містять віруси. В “Укренерго” також надали зразок, як виглядають ці листи.

Укренерго попередило про шахраїв, скріншот
Укренерго попередило про шахраїв, скріншот

Листи здебільшого розсилають підрядникам та контрагентам компанії, але простим українцям теж слід знати про запобіжні заходи. Будь-які підозрілі листи слід видаляти, навіть не відкриваючи. В “Укренерго” описали всі ознаки фальсифікації:

  • Лист надіслано не з офіційної адреси (у працівників компанії один домен – @ua.energy)
  • ДП “Укренерго” не існує (є тільки НЕК “Укренерго”)
  • Сумнівний та фейковий відправник (як у разі цього листа – бухгалтер Олена Віталіївна. Справжні працівники не листуються без зазначення повних даних відправника і, тим більше, російською мовою).

“НЕК “Укренерго” вже звернулось до правоохоронних органів з прохання знайти шахраїв, які неправомірно використовують дані нашої компанії. Просимо уважно перевіряти всі адреси, з яких надходять листи нібито від НЕК “Укренерго”, – додали в компанії.

Пост "Укренерго", скріншот


Перегляди: 618
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: