НОВИНИ

В Україні сьогодні відзначають День місцевого самоврядування

07.12.2020 12:32
день-місцевого-самоврдуання

Щорічно 7 грудня в Україні відзначають День місцевого самоврядування. Свято встановлено згідно з Указом Президента України “Про День місцевого самоврядування” від 25 листопада 2000 року. Саме 7 грудня 1990 року Верховна Рада України ухвалила Закон України “Про місцеве самоврядування”. Про це повідомляє agronews.ua.

День місцевого самоврядування – це свято української громади. У Словнику української мови Грінченка громаду визначено як “товариство рівноправних осіб, суспільство”. Саме громадський, а не державний устрій був невіддільною рисою українського народу.

Михайло Грушевський ще у 1892 році говорив щодо ролі громади та держави в історії: “…не збавляючи ціни держави як культурної і поступової форми, одначе тільки тоді можемо встоювати за неї, коли вона дає змогу духовно-моральному, економічному і політичному розвитку громади”.

Редакція ІА “Агро Ньюз” щиро вітає всіх працівників місцевих органів самоврядування із професійним святом та зичить усіляких гараздів та наснаги для розбудови цього важливого інституту демократичного суспільства!


Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: