АГРОФОТО

Названо 4 незвичайні рослини для затишного саду

04.08.2021 18:01
0_2_(6)

Ландшафтний дизайн — це мистецтво. Але для того щоб створити затишок на власній ділянці, зовсім не обов’язково користуватися послугами спеціаліста. Спланувати територію і посадити оригінальні рослини можна самостійно, пише  agronews.ua.

Павловнія ????

Цю рослину ще називають Адамове дерево. Воно має кілька різновидів і вирощується в декоративних цілях в садах і парках. Цінною вважається і деревина павловнії. Цей матеріал відрізняється підвищеною міцністю і може використовуватися при виробництві меблів.

Якщо вас цікавить павловнія купити її можна за допомогою сервісу OLX.

Рослина має наступні характеристики:

???? рівний прямий стовбур діаметром від 30 до 50 см;

???? великі листи дельтоподібної форми;

???? великі квіти діаметром від 6 см (з’являються в середині весни і квітнуть 6-7 тижнів).

Рослина не вимагає спеціального догляду. Воно прекрасно переносить посуху і підвищену вологість.

Сніжноцвіт віргінський ????

Таку екзотичну рослину ще називають «дідусева борода» через суцільну світлу бахрому, яка з’являється в період цвітіння. Сніжноцвіт є дуже стійким до поганих погодних умов.

Він може відмінно квітнути навіть після надто морозної зими і не починає псуватися в період тривалих дощів.

Церцис канадський ????

Це чагарник, висота якого може досягати двох метрів. Оксамитове яскраво-червоне листя вражає своєю красою. А ще чагарник має оригінальний силует і може стати гарним доповненням для будь-якого саду. У період цвітіння з’являються густі лілові пучки, які навесні покривають практично всю рослину.

Церцис — чагарник, який боїться морозів. Тому перед першими заморозками рослину потрібно ретельно вкривати. А ось вологи воно практично не потребує і може відмінно себе почувати в період посухи.

Шоколадна ліана ????

Цей варіант варто розглядати тим, хто любить в’юнкі рослини. Рослина може досягати в довжину 10 метрів. А затишок в саду вона створить завдяки ароматним квітам коричневого відтінку.


Перегляди: 16
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: