НОВИНИ

KSG Agro у 2022 році розширить сівозміну за рахунок двох культур

30.12.2021 16:09
shho-mozhna-saditi-pislja-gorohu-dlja-chogo-vin_1

KSG Agro у 2022 р. розширить сівозміну за рахунок двох культур — зимового та ярого гороху.  Про це повідомила прес-служба компанії із посиланням на директора з виробництва агрохолдингу Дмитра Ємельченка, пише agronews.ua.

Як зазначається, наразі закладено насінник зимуючого гороху сербської селекції «Мороз» на площі 53 га. У березні 2022 р. буде закладено насінник ярого гороху також імпортної селекції на площі 80 га. Планується, що у 2022 р. загальна площа посіву зимуючого та ярого гороху становитиме 1 тис.-1,2 тис. га (по 500-600 га кожної з культур).

«Через кліматичні умови Дніпропетровщини ми обмежені у виборі сільгоспкультур, що вирощуються, асортимент яких протягом багатьох років стабільний та обмежений, – розповідає Дмитро Ємельченко. – Однак, у 2022 р. ми розширимо сівозміну горохом, від якого свого часу відмовилися через низьку ціну та низький попит. Тепер ця культура нам цікава як відмінний попередник озимих культур, насамперед пшениці, і як протеїновий продукт нашого свинарства».

Він зазначив, що нині посіви надійно захищені сніговим покривом.

«У березні 2022 р. у ранні терміни за першої нагоді ми також закладемо насінник ярого гороху. Коли отримаємо насіння, будемо ним сіяти свої товарні посіви», — додав директор з виробництва.

За словами Дмитра Ємельченка, ідея розширення сівозміни горохом носить не так комерційний, як технічний характер.

«Припустимо, що ми отримаємо не високу рентабельність 20-30%, але при цьому ми розуміємо, що ми матимемо ефективний попередник під озимі культури, на яких ми отримаємо надбавку», — резюмував аграрій.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: