НОВИНИ

Українські науковці навчилися отримувати осетрову ікру, зберігаючи життя рибі

11.12.2020 12:32
1520753167_1


На  ДУ ” Виробничо-експериментальний Дніпровський осетровий рибовідтворювальний завод ім. академіка С.Т. Артющика” розробили та вже тривалий час активно застосовують технологію отримання осетрової ікри від живої риби. Такі дані опубліковано у науковій монограмі І. Шермана, В. Корнієнко та ін. Херсонського державного аграрного університету. Про це повідомляє agronews.ua.

У зв’язку із тим, що чисельність осетрових у Чорному морі стабільно знижується, на Дніпровському осетровому заводі впроваджена технологія отримання ікри методом видавлювання, що дозволяє зберігати маточне стадо осетрових та використовувати рибу для отримання ікри багаторазово.

Таким чином, на підприємстві підтримують стабільний вихід молодняка, що дозволяє активно зариблювати водойми України.

Серед малька для зариблення є різні види риби. Так, у листопаді 2020 року продовжилися роботи по зарибленню акваторії Дніпровсько-Бузького лиману в районі кар’єру по видобуванню піску ДП «Херсонський морський торговельний порт».

ДУ «Виробничо-експериментальний Дніпровський осетровий завод ім. академіка С.Т. Артющика» випустив до водойми 36 440 екз. водних біоресурсів загальною вагою 986 кг, а саме: 30 296 екз. (818 кг) товстолобика, 4 037 екз. (109 кг) білого амура та 2 107 екз. (59 кг) коропа середньою наважкою 27 грамів/екз.

Зарибок вирощений за рахунок державних коштів ДУ «Виробничо-експериментальний Дніпровський осетровий завод ім. академіка С.Т. Артющика».

Контроль за процесом вселення та охорону місць вселення водних біоресурсів здійснювали спеціалісти Управління Державного агентства рибного господарства у Херсонській області.

Наразі на ДУ «Виробничо-експериментальний Дніпровський осетровий завод ім. академіка С.Т. Артющика» планують ремонт дамб загальною вартість робіт 140 тис. грн, про що оприлюднено інформацію на сайті prozorro.



Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: