НОВИНИ

В Україні названо підсумковий валовий врожай основних культур у 2020 році

29.12.2020 19:08
98_main

Цей рік став нетиповим для України з точки зору економічної ситуації та обмежень через COVID-19, а також форс-мажорних погодних умов, але попри все, що відбулось у 2020 році, сільськогосподарське виробництво в Україні є профіцитним. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив заступник Міністра Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький, пише agronews.ua.

Протягом року українськими сільгоспвиробниками було зібрано 83,8 млн тонн основних сільськогосподарських культур з площі 24,1 млн га, написав замміністра.

Станом на 24 грудня 2020 року з України експортовано 25,07 млн тонн зернових та зернобобових (з продуктами їх переробки). Зокрема, пшениці – 12,36 млн тонн, ячміню – 3,74, кукурудзи – 8,57. Наразі 15,49 млн тонн зерна знаходиться на зберіганні.

“Разом з основними стейкхолдерами зернового ринку у 2020 році нам вдалось забезпечити стабільність на ринку зерна. Ми налагодили постійну координацію між міністерством та учасниками ринку зерна шляхом укладання Меморандуму про взаєморозуміння. Наша співпраця в рамках цього документу і постійний моніторинг ринку забезпечують прогнозованість експорту зернових та стабільність ринку всередині країни”, – уточнив Тарас Висоцький.

Також разом з аграрними асоціаціями підписали додаток до Меморандуму щодо граничних обсягів експорту зернових культур, що є усталеною практикою з метою збереження стабільності та прогнозованості ринку зерна, – відкреслив він.

Нагадаємо, в Уряді назвали обсяг держпідтримки українських аграріїв у 2020 році.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: