ГОЛОВНЕ

Названо загрози, які несе надто рання весна ягідникам України

20.03.2020 07:32
Blueberries have dropped from the basket on an old wooden table.

У зв’язку з аномально теплою зимою і весною вегетація лохини та інших ягідних культур почнеться раніше. Про це розповів директор підприємства “Ягоди Галіївці” Олег Шишмарев. Пише AgroPortal.

“Наприклад, в нашому господарстві в минулому році дуже постраждали рослини: на голубиці почорніли верхівки. Вони вже були розкриті, з листочками. Сталося це 6 квітня через температури -12 ° C вночі. Тому минулої осені ми використовували спеціальні добрива, в складі яких є речовини, здатні зменшити наслідки такого стресу для рослин “, – додав він.

Другою загрозою Шишмарев назвав посуху. За його словами, проблема з вологою спостерігається вже зараз.

“Ягідники будуть сохнути, тому аграрії зараз повинні думати про стратегічні запаси води. Господарства, подібні до нашого, мають системи крапельного зрошення для рослин, але для їх функціонування ми повинні подбати про безперервному забезпеченні водою”, – зазначив він.

Наприклад, на його думку, можна будувати штучні водойми для забезпечення своїх плантацій, використовувати спеціальні препарати, які здатні довше утримувати вологу в ґрунті і зменшити потребу в воді для поливу на 30-40%.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: