НОВИНИ

ДПС спростувала оподаткування доходів, що надходять на банківську карту

19.02.2020 16:32
taxes_kravchuk_large

Оподаткування буде здійснюватися виключно у випадках, передбачених чинним законодавством. Поширена в інтернеті інформація про введення в Україні податку на перекази коштів на приватну банківську карту не відповідає дійсності, заявили в Державній податковій службі України. Пише unian.ua.

“Жодні нові податки не вводяться! Інформація, що вводиться новий податок і тепер будуть обкладатися всі кошти, які надходять на приватні картки, – не відповідає дійсності. Оподаткування буде здійснюватися виключно у випадках, передбачених чинним законодавством”, – зазначили в прес-службі ДПС.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ було розповсюджено інформацію, що якщо громадянин отримує дохід на банківську карту, то до 1 травня 2021 року він має вказати цей факт в податковій декларації, а до 1 серпня – сплатити податок.

У податковій також підкреслили, що інформація про банківські рахунки звичайних фізичних осіб, які не є фізичними особами-підприємцями (ФОПами), може бути надана банком лише за запитом податкової щодо наявності банківських рахунків, а також за рішенням суду – про рух коштів або будь-якої іншої інформації про рахунок.

“Якщо податкова служба дізнається номер рахунку фізичної особи, то для розкриття більш детальної інформації з нього (про рух коштів і так далі) зобов’язана звернутися до суду”, – додали в прес-службі ДПС.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: