ВАЖЛИВО

Зернотрейдер Прометей повідомив про неправомірне блокування ПДВ

23.02.2024 12:07
7e0e4479-696d-4702-91f8-0868ab5450c6

На початку 2024 року одна із компаній ГК “Прометей” ТОВ “Явкино Холдинг” перейшла на обслуговування в управління ДПС по роботі з великими платниками податків. На жаль, відразу почалися проблеми з відшкодуванням ПДВ з надуманих причин. Про це повідомила пресслужба компанії, пише  agronews.ua.

Одна з них – це звинувачення компанії в наданні певних послуг, які компанія ніколи не надавала. На даний момент сума відшкодування ПДВ становить близько 20 млн. грн.

На сьогодні 22 лютого податкова служба відмовляється вести офіційний контакт з компанією та вводить підприємство в стан “ризиковий”, що впливає не лише на роботу компанії, а й на діяльність наших постачальників. Які являються пріоритетом для компанії в підтримці малих та середніх фермерських господарств по всій країні, що не мають можливості самостійно здійснювати експорт.

“Однак через блокування відшкодування ПДВ, ми не зможемо оплачувати товар цій категорії господарств, що потягне за собою серйозний економічний удар по сфері сільськогосподарського виробництва”, – йдеться у повідомлені.

Незважаючи на складну економічну ситуацію в Україні, яка створює перешкоди для ведення операційної діяльності, особливо для експортерів аграрної продукції (обмеженні можливості українських портів, заборону вільного експорту до сусідніх країн, та постійні перешкоди з боку російської федерації) компанія продовжуємо активно працювати та розвивати свій бізнес.

“Наразі ми намагаємось зрозуміти дії зі сторони ДПС – це спроби схилити нас до певних домовленостей чи штучно зруйнувати бізнес? З нашої сторони, ми будемо змушені звернутись за захистом своїх інтересів до суду офісу президента, офісу генерального прокурора та оприлюднити про неправомірні дії певних чиновників”, – наголошують представники компанії.


Перегляди: 328
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: