АНАЛІТИКА

Закупівельні ціни на свинину зросли

17.03.2023 09:07
svynky-pic

Позитивна динаміка цін на ринку живця триває: як і тижнем раніше, середня ціна закупівлі свиней забійних кондицій зросла на 4,3%. Про це говориться у повідомленні асоціації «Свинарі України», пише  agronews.ua.

«Другий тиждень поспіль для операторів вітчизняного ринку живця завершився підвищенням цін на 3 грн/кг у середньому. Так, більшість товарних партій на цей тиждень реалізували по 73-75 грн/кг. Водночас регіональна розбіжність цін цього тижня дещо виразніша: ціни на заході тяжіють до нижньої позначки діапазону, тоді як у центрі та на сході епізодично зустрічаються цінові пропозиції вище згаданої максимальної. Середньозважена ринкова позначка зупинилася на рівні 73,5 грн/кг», — зазначають експерти. 

Постачальники свинини констатують високу активність заготівельників у дні торгів і готовність до цінового компромісу, щоб гарантувати достатні обсяги закупівлі.

«Представники м’ясопереробки подекуди відзначають послаблення кінцевої реалізації та посилення тиску на ціни охолодженої свинини через підвищення конкуренції. Так, у зв’язку з останнім зміна цін на охолоджені свинячі півтуші дещо відстає від коливань закупівельних цін. Водночас виробники свинини цього тижня не спостерігають збоїв у графіках закупівель, тож реалізація живця відбувається без переносів та/чи відмов від попередньо замовлених партій», — додають в асоціації. 


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: