НОВИНИ

Західні аграрії поділилися досвідом у виробництві лохини

11.02.2021 12:04
5

Виробник ягід у Нідерландах Ріні Кастерс разом із GroenLeven встановили пробний комплект сонячних панелей над своїми посівами. Таке рішення призвело до стабілізації мікрокліматичних умов та відповідного підвищення якості продукту. Про це sadyogrody.pl, пише agronews.ua.

«Панелі генерують «зелену енергію», а також забезпечують захист від екстремальних погодних умов, які останнім часом все частіше спостерігаються в Нідерландах. Я помічаю, що наше літо занадто спекотне, вологість висока. Погодні умови сприяють грибковим захворюванням, ця проблема стає все більш поширеною», — говорить Ріні Кастерс.

Замінюючи традиційні покриття сонячними панелями, Ріні забезпечує своїм посівам більш сприятливий клімат та кращий захист. Ба більше, отриманою електроенергією можна не лише забезпечити всю ферму, та ще й на продаж залишиться.

«Минулого року в найгарячіший день під сонячними панелями було прохолодніше на десять градусів. У найвологіший день минулого року рослини залишились такими ж сухими. Для фруктів це насправді набагато краще», — додає він.

Пан Ріні зазначає, що якість фруктів, після встановлення панелей, значно підвищилась.

«Однак я можу збирати фрукти на 5-7 днів пізніше, ніж зазвичай. Наявність продукту пізніше, коли інші фрукти будуть розпродані, може бути дуже корисною. Я помічаю, що роль сталого розвитку стає все більш важливою за останні три роки», — резюмував фермер.

Нагадаємо, що в Україні зростає промислове виробництво ожини.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: