НОВИНИ

З українських портів вийшла мінімальна кількість кораблів із зерном: причини

26.01.2023 10:07
export_zerno

З українських портів у рамках зернового коридору виходили протягом минулого тижня лише до двох-трьох зерновозів на добу. Це найнижчий показник за пів року роботи “зернового коридору”, повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства, пише agronews.ua.

Основна причина зниження темпів завантаження судів – штучна перешкода роботі “зернової ініціативи” з боку російських інспекторів, пояснюють у міністерстві. За останні сім днів у рамках зернового коридору Україна відправила 871 000 тонн агропродукції. Кукурудзи – 387 000 тонн, пшениці – 287 000 тонн.

Зокрема, з порту Чорноморськ вийшло четверте судно у рамках ініціативи Grain from Ukraine. Балкер Amira Hana доставить до порту Джибуті 30 000 тонн пшениці, а звідти українське зерно буде направлено до Ефіопії. Загалом до Ефіопії, яка перебуває на межі голоду, Україна вже доставила 238 300 тонн пшениці. У міністерстві підтверджують, що найбільше агропродукції від початку роботи “зернової ініціативи” відправлено до Африки у жовтні. Тоді було завантажено 25 суден, загальний тоннаж становив 571 400 тонн



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: