НОВИНИ

З Угорщини завезли отруйну рибу

17.06.2023 12:11
285

Фахівці Держпродспоживслужби після моніторингу ринків Уманщини не допустила до продажу майже 100 кілограмів риби. Причиною стали ознаки, які вказували на її несвіжість. Про це повідомляє provce.ck.ua, пише agronews.ua.

З метою забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя, продовольчої безпеки працівниками Уманського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області проведено моніторингові відвідування 8 ринків Уманщини та проаналізовано діяльність лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи Уманської районної державної лабораторії Держпродспоживслужби.

За результатами моніторингових відвідувань встановлено, що продаж риби здійснюють місцеві реалізатори, риба виловлена в орендованих водоймах, проведені дослідження води водойм та риби на весняну веремію.

З початку року в Уманському районі проведено 1521 ветеринарно-санітарну експертизу риби, виявлено 14 невідповідностей за органолептичними показниками на ринках міст Умань та Жашків. До реалізації не допущено 86 кілограмів риби.

Також установлено, що в заклади торгівлі, ресторанного господарства, МПП «Агропромресурси», гуманітарні склади прісноводна риба та рибопродукти із затоплених територій не надходили.



Перегляди: 19
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: