НОВИНИ

З чого роблять сухий корм для котів

29.02.2024 11:09
ya123629____

Сухі корми для тварин не випадково користуються величезною популярністю. Вони надзвичайно зручні у використанні, мають тривалий термін зберігання. Окрім того, навіть надзвичайно вибагливі до їжі коти охоче снідають та вечеряють хрумкими гранулами. Проте і сьогодні існують різні думки, вигадки та міфи щодо безпеки, користі та поживності такого раціону. З чого виготовляють сухий корм для котів? Як краще вводити його до раціону домашнього пухнастика?

Коли з’явися сухий корм для котів?

Чи знаєте ви, що сухі корми для собак перестали дивувати споживачів вже на початку минулого сторіччя? А у 1930 році компанія Gaines Food запустила виробництво перших консервів для котів. Але з початком Другої світової війни виробництво продукції опинилося під загрозою, оскільки для виготовлення тари був необхідний метал, який в той час практично у повному обсязі йшов на потреби фронту.

Власники компанії Gaines Food прийняли рішення перейти на виробництво сухих кормів. Така продукція дуже скоро набула неймовірної популярності, а уже в 1946 році її частка на ринку готових продуктів для харчування котів складала близько 85% від загального обсягу виробництва.

З чого виготовляють сухий корм для котів?

Основою якісного продукту є протеїни, таурин, жирні кислоти, ферментуючі компоненти, вітамінно-мінеральний комплекс. Кожний виробник може змінювати склад такої продукції, проте базові елементи мають бути в кожному кормі, незалежно від його марки.

  1. М’ясні компоненти включають (м’язову та хрящову тканину, жирові сполуки, шкіру, сухожилля, субпродукти, частини внутрішніх органів, м’ясо та субпродукти птиці) – необхідні для розвитку та формування організму тварини, відновлення енергії та укріплення імунітету.
  2. Гідролізована сировина – мука з м’яса, кісток та внутрішніх органів, що сприяє нормалізації балансу білка в організмі тварини.
  3. Гідролізовані м’ясні компоненти, що зустрічаються в дешевих кормах – використовують у якості низькоякісних аналогів натуральних білкових компонентів для зниження собівартості продукції.
  4. Рослинні компоненти – є додатковим джерелом вуглеводів, додають кормам приємного смаку.
  5. Овочі, фрукти, зелень – є джерелом харчових волокон, мікроелементів та, деякою мірою – виступають у ролі консервантів.

Окрім цього, до складу кормів додають вітаміни, амінокислоти та мінерали, харчові волокна, дріжджі, ароматичні та смакові добавки.

Звичайно, продукція кожного виробника дещо відрізняється за рецептурою та деякими особливостями технології виробництва. Проте, вони цілком безпечні та забезпечують потребу котів у основних елементах для підтримання активного життя. Сухі корми можна та навіть необхідно поєднувати у раціоні з вологими, а головне – забезпечити домашньому улюбленцю цілодобовий доступ до свіжої води. В інтернет-магазині ZOOcomplex ви знайдете відмінний асортимент високоякісних вологих та сухих кормів для котів за цілком доступними цінами. Тут споживачі можуть придбати кращі сорти кормів від провідних світових виробників, товари для гігієни та догляду, обладнання, іграшки та аксесуари. Товари, представлені в асортименті, можна придбати за цілком демократичними цінами



Перегляди: 18395
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: