НОВИНИ

Європарламент погодився розглянути збільшення квот на поставки української курятини

03.04.2019 15:21

Засідання відбудеться через 2 тижні. Квоти пропонується збільшити в обмін на відмову від використання лазівки в чинній Угоді про асоціацію. Пропозиція Єврокомісії про збільшення квот на постачання курячого м’яса з України в ЄС в обмін на відмову від використання лазівки в чинній Угоді про асоціацію буде розглянуто через два тижні на пленарному засіданні Європейського парламенту в Страсбурзі. Про це повідомляє БізнесЦензор.

Пропозиція ЄК включає збільшення квоти на імпорт української курятини на 50 тис. тонн.

Очікується, що це зупинить неконтрольований і зростаючий імпорт з України, яка використовує правові прогалини в торговому договорі і фіксовану квоту в 20 тис. тонн. В результаті, імпорт курятини з України збільшився з майже 4 тонн в 2016 році до 50 тис. тонн в минулому році.

Для того, щоб змінити становище угоди, необхідна ратифікація змін ЄС і Україною, однак, як пояснила Європейська Комісія, цьому не сприяє передвиборний період — в травні буде обраний новий Європейський парламент. Аби була проведена вся процедура ратифікації, цим питанням має займатися новий Європарламент, що буде означати наступні місяці неконтрольованого імпорту курятини з України.

Тому Брюссель запропонував тимчасову угоду, яка, однак, вимагає згоди країн ЄС і Європейського парламенту.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: