НОВИНИ

Єврокомісія погодила план реформ для України

17.04.2024 14:29
2

15 квітня 2024 року Європейська комісія погодила план реформ для України (Ukraine Plan) у межах Інструменту Ukraine Facility, який визначає умови отримання 50 мільярдів євро макрофінансової допомоги протягом 2024-2027 років. Про це повідомляє прес-служба Апарату Верховної Ради України, пише agronews.ua.

Вперше Комітет з питань економічного розвитку на своєму засіданні заслухав та обговорив інформацію щодо стану підготовки Плану України ще  19 жовтня 2023 року.

Зазначений План – це конкретний перелік структурних реформ та заходів, який стане програмою відновлення та економічного розвитку держави на найближчі 4 роки.

У березні 2024 року План України було затверджено Урядом України.

Згідно з оцінкою Європейської Комісії, План України визначає ключові реформи та інвестиції, які сприятимуть сталому економічному зростанню та залученню інвестицій для посилення потенціалу зростання країни в середньо- та довгостроковій перспективі. План також забезпечує основу для реалізації ефективного відновлення, реконструкції та модернізації України.

«Вперше Україна має комплексний План економічного розвитку на наступні 4 роки, – зазначила Перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко. Він спрямований на створення умов для економічного розвитку та європейської інтеграції в багатьох сферах життя країни. Ми раді вітати позитивне рішення з боку Європейської Комісії, яке підтверджує наше спільне бачення економічного розвитку держави на шляху до ЄС. Після затвердження Імплементаційного рішення в Раді ЄС, Європейська Комісія зможе надати Україні до 1,89 млрд євро у вигляді попереднього фінансування Ukraine Facility. Надалі Україна отримуватиме регулярні виплати за виконання передбачених у Плані квартальних індикаторів впродовж 4 років дії програми”.



Перегляди: 83
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: