НОВИНИ

Єврокомісія оштрафувала виробника Milka та Oreo на 337,5 млн євро

24.05.2024 17:15
7

Єврокомісія (ЄК) оштрафувала на 337,5 млн євро американську кондитерську компанію Mondelez за зловживання домінуючим становищем на ринку шоколаду для завищення цін на продукцію. Про це повідомляє mind.ua, пише agronews.ua.

Порушення стосується торгівлі шоколадом, бісквітами та кавовою продукцією між країнами ЄС.

ЄК розслідувала роботу Mondelez з 2015 по 2019 роки і знайшла 22 випадки «навмисного використання бізнес-практик, які порушують європейські антимонопольні норми».

Наприклад, компанія обмежувала дистриб’юторів, блокуючи транскордонні поставки шоколаду, і продавала продукти за вищою ціною на дорожчих ринках – Бельгії, Люксембурзі, Німеччині. Або вимагала продавати на експорт дорожче.

Між європейськими країнами ціни на солодощі можуть відрізнятись на 10–40%. При цьому вільне переміщення товарів через кордон призвело до вирівнювання цін, додали в ЄК.

Mondelez співпрацювала з комісією під час розслідування, тож штраф зменшили на 15%.

Корпорація працює у 150 країнах, їй належать бренди Alpen Gold, Milka, Picnic, Jacobs, Carte Noire, Oreo, Toblerone та інші.

Після російського вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року компанія вирішила продавати в росії тільки «базові продукти та товари першої необхідності» та призупинила інвестиції в рекламу та виробництво.



Перегляди: 93
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: