НОВИНИ

ЄС рекордно збільшує імпорт та переробку соняшнику

24.05.2022 09:45
сонях

Обсяг імпорту насіння соняшнику країнами Євросоюзу перевищує прогнози, в зв’язку з чим у квітні-липні його переробка може збільшитися на 1,3-1,4 млн т на рік (8,1 млн т в аналогічний період 2021 р.). Про це повідомляє apk-inform.com, пише agronews.ua.

Найбільший приріст обсягів переробки соняшнику серед країн ЄС очікується в Румунії, Угорщині, Франції, Іспанії та Болгарії.

За оцінками експертів, у березні Євросоюз імпортував 100 тис. т соняшнику, що є найвищим показником за останні 15 місяців порівняно з 40 тис. т у лютому та 27 тис. т у березні минулого року. Основний обсяг було поставлено з Молдови (75 тис. т) та України (14 тис. т).

Варто зазначити, що обсяг експорту соняшнику з України в квітні досяг 105 тис. т, переважна більшість якого була поставлена до ЄС, а в травні високі обсяги відвантажень з України можуть зберегтися. Окрім цього, аналітики очікують, що в квітні-липні поточного року в ЄС може бути імпортовано близько 120-130 тис. т соняшнику з Аргентини.

Загалом від початку поточного МР (серпень-березень) Євросоюз імпортував 413 тис. т соняшнику, що значно нижче за показник в аналогічний період минулого МР (710 тис. т).



Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: