ТЕХНОЛОГІЇ

Яку текілу купити для приготування коктейлів

08.04.2024 18:46

Текіла — міцний алкогольний напій, який отримують із ферментованого соку блакитної агави. Родзинка — пікантний присмак, що зігріває. Дистилят можна вживати в чистому вигляді, однак ціна текіли доволі доступна, тому її часто використовують у коктейлях. Як вибрати сорт і допоміжні компоненти для створення гармонійного поєднання — з’ясуймо в статті. Що точно відомо, так це те, що якісний напій можна замовити за посиланням: https://goodwine.com.ua/ua/krepkie/prochie-krepkie/tequilla.html.

Легка та свіжа — Текіла Blanco

Приблизно 90% продукції взагалі не витримують, тому колір залишається кришталево чистим. У рідкісних випадках дистилят проводить у нових дубових бочках близько 60 днів. У такому разі може з’явитися легкий зеленуватий відтінок. Досвідчені прихильники міцного алкоголю люблять текілу «Бланко» за яскраві ноти агави та трав. Смако-ароматична композиція розкривається по-різному — від гострих акордів цитрусових і перцю до вершкового та гладкого посмаку з відтінками ванілі й меду.

Текіла «Бланко» — основний компонент легких цитрусових міксів. Він вдало освіжає класику:

  • «Маргариту»;
  • «Палому»;
  • «Дайкірі».

Представлений варіант міцного алкоголю також входить до культового рецепта — Ranch Water.

Пікантна та глибока — Текіла Reposado

Так називають текілу, витриману до 12 місяців у нових дубових бочках. Смак текіли «Репосадо» — яскраво виражений. Часто з’являються нотки ванілі, меду, підсмажених горіхів.

Текіла Reposado додає теплий шлейф пряних спецій до будь-якого коктейлю. Тому в холодну пору року нею сміливо можна замінити молодий дистилят. Також її можна використовувати в класичних рецептах, таких як Old Fashioned. Замініть текілою «Репосадо» бурбон. Замість цукру використайте сироп на основі блакитної агави. Також дистилят додає пікантності класичному рецепту Manhatten. Обов’язково спробуйте поєднання текіли «Репосадо» з гірким апельсиновим лікером і вермутом Bianco.

Тепла та насичена — Текіла Añejo

Дистилят витримують у дубових бочках 1–3 роки. Смак варіюється від дубового та пряного до маслянистого й теплого. Колір Añejo залежить від породи дерева, вугілля, нанесеного на бочку зсередини, витримки та використання добавок у кінцевому продукті.

Текілу «Аньєхо» краще пити в чистому вигляді або з невеликою кількістю води чи льоду. Вона також стане гарною альтернативою в рецептах, які вимагають додавання віскі або іншого коричневого алкоголю.

Вершина майстерності — Текіла Extra Añejo

Продукт, який контактує з деревиною понад три роки. Це сприяє формуванню насиченого бурштинового кольору, а також яскраво вираженого аромату. Спробуйте подачу Tequila On The Rocks. Влийте 50–70 мл алкоголю на попередньо охолоджені кубики з вулканічних порід. Якщо використовуєте лід, віддайте перевагу одному великому шматку.


Перегляди: 18
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: