НОВИНИ

Якість українського молока активно зростає

11.05.2023 08:12
milk-5188

Частка молока екстра ґатунку в структурі зданої на переробку сировини від промислових молочно-товарних ферм зросла в 2022 році попри виклики війни. Про це повідомляє аналітик Асоціації виробників молока Георгій Кухалейшвілі, пише agronews.ua.

«Показники безпечності та якості відправленого на переробку молока покращилися, незважаючи на те, що протягом минулого року промисловий сектор працював в умовах перебоїв із постачанням електроенергії, води, погіршення годівлі корів, скорочення поголів’я, стикався з логістичними проблемами, відчував дефіцит ветпрепаратів і дезінфікуючих засобів через руйнування ланцюжків постачання», — зазначає він.

Отже, минулого року частка екстра ґатунку у загальній структурі переробки виросла до 40,9% — на переробку поступило на 8,8% більше молока екстра ґатунку проти 2021 року. Сировина вищого ґатунку склала 28,8% у переробці й залишилася приблизно на тому ж рівні, що і в 2021 році. Однак частка молока першого ґатунку скоротилася до 27% (-8%), а другого ґатунку — до 3,3%, що на 1% менше, ніж за результатами 2021 року.

«Молоко екстра ґатунку відповідає міжнародним стандартам безпечності, тому від збільшення його частки у переробці буде залежати ефективність просування і збуту вітчизняної молочної продукції на зовнішніх ринках», — прогнозує експерт.



Перегляди: 12
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: