ВАЖЛИВО

Які два продукти необхідно включити до раціону в сезон застуд

02.11.2021 19:04
грип

Захистити організм від сезонних недуг, підвищити імунітет, підняти настрій та зарядити енергією допоможуть усім відомі та доступні спеції. Про це повідомляє agrotrend.com.ua, пише agronews.ua.

У холодну пору року спеції та прянощі дуже сприятливо впливають на організм, підвищують його опірність хворобам, допомагають організму регулювати потрібну температуру тіла, покращують травлення і навіть піднімають настрій.

Але використовувати їх потрібно вкрай обережно, кажуть експерти, особливо якщо йдеться про гострі приправи і за наявності будь-яких прямих протипоказань і проблем зі шлунком, «пекучі» прянощі краще звести до мінімуму або принаймні обговорити їхнє споживання з лікарями.

«У кожного свої смаки, мені наприклад, у холодну пору року дуже подобається додавати до страв хрін. Для українців, та й для більшості сусідніх країн, це чи не народна приправа до безлічі улюблених страв – салу, холодцю, борщу, галушкам… Він має загальнозміцнюючу, протизапальну дію та бактерицидний ефект. Сучасні медики радять у сезон застуд та грипу вживати хрін у невеликих кількостях хоча б раз на пару днів», – вважає дієтолог Людмила Бабіч.

Крім цього, хрін стимулює роботу шлунка, має м’яку жовчогінну властивість.

Ще один фаворит серед прянощів у сезон застуд і холодів – кардамон. Ця індійська спеція вже завоювала весь світ завдяки своєму пікантному смаку та аромату. Ця пряність чудово захищає організм від шкідливого впливу зовнішнього середовища, допомагає перетравлювати їжу та спалювати жирові відкладення, а також є профілактикою серцево-судинних захворювань.

Дрібка кардамону в чашці чорної кави підвищить настрій і вбереже від сезонної депресії.

Крім цього кардамон рекомендований при застудах і грипі – він допомагає організму швидше боротися з вірусами і шкідливими бактеріями, перешкоджаючи їх розмноженню, має потогінний і легкий сечогінний ефект, завдяки чому ефективно знижує рівень токсинів в організмі.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: