НОВИНИ

Як зменшити негативний вплив аграрної промисловості на екологію

08.06.2021 16:03
Як зменшити негативний вплив аграрної промисловості на екологію

Зміна клімату останні 20 років є очевидною і ця тенденція йде до посилення. Спостерігаються критичні посухи на півдні України, де зменшується врожайність та страждає економіка, а також суттєве зміщення агрокліматичних зон, зменшення опадів та глибини промерзання ґрунтів. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко, пише agronews.ua.

Ці проблеми обговорили на 11-й сесії форуму “Україна.30 Екологія”, де Міністром було презентовано бачення шляхів адаптації і зменшення негативного впливу аграрної промисловості на екологію. А саме:

– точне та бережливе землеробство — для підвищення врожайності, оптимізації використання ресурсів та їх економії;

– виведення з обігу деградованих земель шляхом консервації для відновлення виснажених ґрунтів через залуження, заліснення або ренатуралізацію;

– відновлення зрошувальних систем з метою збереження та раціонального використання запасів вологи у ґрунтах.

Українські сільськогосподарські угіддя складають 19% від європейських, водночас 2/3 з них вже знаходяться в зоні ризикованого землеробства.

“Мінагрополітики підтримує Європейський зелений курс, ми відкриті до дискусій та пропозицій. Для аграрної країни зміни клімату — це виклик, який ми можемо подолати лише спільно”, – зауважив Роман Лещенко.

Читайте також: стало відомо, яким буде агроринок в Україні через 10 років.


Перегляди: 22
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: