НОВИНИ

Як використовувати заварку від чаю на городі

19.05.2023 19:15
chai-1

Приготування натурального чаю неминуче призводить до утворення відходів у вигляді заварки. Але викидати її не варто, адже з її допомогою можна полегшити життя в найнесподіваніших ситуаціях, пише agronews.ua.

Знаючі господині ніколи не позбуваються її, а застосовують з розумом на присадибній ділянці та в побуті. Насправді, способів її застосування набагато більше, але сьогодні ми перерахуємо 4 найнесподіваніші варіанти.

Заварка може принести користь квітам завдяки азоту, фосфору, калію і залізу в її складі. У ній також міститься кальцій, магній, марганець, мідь і цинк, які є важливими мікроелементами для представників флори.

Вона не тільки удобрює ґрунт, а й допомагає боротися з деякими захворюваннями рослин і захищає їх від шкідників. Наприклад, заварка із зеленого чаю вбереже від грибкових інфекцій.

А ще заварка запросто виконає роль компостного активатора. Додайте її в компостний ящик, щоб прискорити процес розкладання органічних відходів і поліпшити якість одержуваного компосту.

Чайна заварка від комах

Підходить вона і для боротьби з комахами в будинку або на ділянці. Важливо відзначити, що засіб виходить ефективним і абсолютно безпечним як для людей, так і домашніх тварин.

Достатньо всього лише заварити якомога міцніший чай. Краще використовувати чорний або зелений, оскільки в них концентрація танінів набагато вища. Саме цей компонент відлякує комах і змушує їх бігти в жаху від рослин.

Відлякати мурах з її допомогою теж можна. Змішайте чайну заварку з водою в рівних пропорціях і налийте отриманий розчин у місця їхнього проживання. Таніни надовго перекриють їм шлях до вашого саду або будинку.


Перегляди: 44
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: