НОВИНИ

Визначено порядок роботи Держземкадастру на час воєнного стану

19.05.2022 12:23
aerial-view-of-plowed-agricultural-field-2021-08-26-23-03-09-utc

В умовах воєнного стану в Україні та ще місяць з дня його припинення чи скасування внесення до Державного земельного кадастру відомостей (змін до них) про об’єкти Державного земельного кадастру та користування такими відомостями, зокрема шляхом доступу до Державного земельного кадастру, оприлюднення відомостей Державного земельного кадастру, зокрема через Публічну кадастрову карту, забезпечується з урахуванням особливостей, визначених постановою КМУ від 07.05.2022 р. №564. Про це повідомляє ips.ligazakon.net, пише agronews.ua.

Вноситимуть відомості (зміни до них) до Державного земельного кадастру та надаватимуть відомості про об’єкти Державного земельного кадастру виключно державні кадастрові реєстратори, включені до відповідного переліку, які в умовах воєнного стану здійснюють повноваження, який затверджує Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру за погодженням з Мінагрополітики.

Такий перелік може передбачати обмеження (умови) прийняття включеними до нього державними кадастровими реєстраторами рішень про внесення відомостей (змін до них) до Державного земельного кадастру, надання таких відомостей, а також відмову у внесенні або наданні відомостей.

При цьому не застосовуються вимоги законодавства щодо оприлюднення на офіційному веб-сайті Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру, зокрема через Публічну кадастрову карту, картографічної основи, індексних кадастрових карт (планів), базових, аналітичних, кадастрових, інформаційних шарів та всіх відомостей Державного земельного кадастру, зокрема у векторному вигляді.

Відомості Державного земельного кадастру для фізичних та юридичних осіб у формі витягів з Державного земельного кадастру, викопіювань з картографічної основи Державного земельного кадастру, кадастрової карти (плану), копій документів, які створюються під час ведення Державного земельного кадастру, зокрема кадастрових планів земельних ділянок, надають без відомостей про координати поворотних точок меж об’єктів Державного земельного кадастру.

Сплата адміністративного збору за надання відомостей з Державного земельного кадастру може підтверджуватися електронною копією (у тому числі скрін-копією) відповідного платіжного документа.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: