НОВИНИ

Висока точність висіву насіння та добрив з Inspire 1200C/S

22.06.2022 09:02
210421-144319-01185-photographer-jesper-anhede-hr

Компанія Väderstad, світовий лідер із виробництва ґрунтообробної та посівної техніки, сівалок точного висіву на початку цього року презентувала новий модельний ряд сівалок для висіву зернових культур Inspire 1200C/S, пише agronews.ua.

Робоча ширина сівалок становить 12 м, а місткість бункеру для насіння та мінеральних добрив може становити 7200 або ж 5000 л залежно від комплектації (Inspire 1200C – 7200 л; Inspire 1200S  – 5000 л).

Точний бездоганний висів насіння та мінеральних добрив у ґрунт відбувається за допомогою дводискових сошників великого діаметру, які закріплено до кронштейна із зміщенням один до одного (система розташування Offset). Конструкція передбачає точний робочий кут насіннєвих дисків на весь термін експлуатації, збільшуючи при цьому точність сівби. Без такої системи машини не можуть забезпечити таку точність через потрапляння ґрунту між дисками.

Дводискові сошники мають індивідуальне кріплення до висівної секції рами за допомогою унікальної системи амортизації TriForce ( кріплення кронштейнів сошників до трикутного бруса секції рами, які містять гумові амортизатори). Особливістю цієї системи є збільшена амплітуда ходу підвіски сошників порівняно з чотириточковою гумовою амортизацією.

Така система дає змогу виконувати якісний висів насіння навіть за умов невирівняного ґрунту, наприклад, у колії коліс трактора. Своєю чергою, активне розумне гідравлічне довантаження секцій, на яких закріплено висівні сошники, та використання на їхніх краях широких прикочувальних коліс дає змогу точно витримувати глибину висіву навіть в умовах із горбистим рельєфом поля.

Також слід зауважити, що насіннєві диски мають унікальну для ринку конічну форму, що мінімізує порушення ґрунтового шару і дає змогу якісно висіяти кожну насінину на задану глибину. Також це технологічне рішення знижує тягові вимоги до тракторів і підвищує здатність сошників справлятися з відносно великою кількістю пожнивних решток. Сама форма диску та розміщення їх за системою Offset дають змогу працювати на велику глибину з меншим притискним зусиллям на сошники.

Високій точності висіву насіння також сприяє положення висівної трубки, якою насіння транспортується до сошників: насіння виходить перед центром насіннєвого диска і випадає точно в борозну завдяки ходу диска вниз в цій зоні. Тобто, насіннєвий диск своїм переміщенням ніби укладає насіння на дно насіннєвої борозни, дає змогу відмовитися від додаткових систем притискання насіння до ґрунту.

Ущільнення рядка висіву відбувається за допомогою широкого м’якого гумового колеса, що дає змогу точно зберігати встановлену глибину навіть за мінливих ґрунтових умов висіву та якісно закривати насіннєву борозну.

Inspire 1200C/S — кожна насінини буде на своєму місці. Тож про строкаті та нерівномірні сходи можна забути! Дізнайтесь більше про нову сівалку Väderstad Inspire 1200 за посиланням



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: