НОВИНИ

Вилучені 300 кг лісових ягід та 20 кг грибів зібраних в зоні відчуження

26.07.2020 15:01
yagodu1

Національна поліція інформує про  вилучені у громадян на території зони відчуження 300 кг лісових ягід та 20 кг грибів, які удвічі перевищували допустимі норми радіоактивних елементів цезію та стронцію, пише agronews.ua.

Так, упродовж липня поліцейські зони ЧАЕС попередили 14 фактів незаконного переміщення за територію зони радіоактивного забруднення лісових ягід та грибів.

Правоохоронці вилучили назбирані ягоди та гриби, які збирачі намагалися перемістити за межі зони без відповідного дозволу та проведення дозиметричного контролю. Також правоохоронці вилучили автівку, на якій порушники намагались перемістити радіаційний «врожай».

Слідчими зони ЧАЕС відкрито 14 кримінальних проваджень за ст. 267-1 «Порушення вимог режиму радіаційної безпеки» Кримінального кодексу України та притягнуто до адміністративної відповідальності 16 порушників.  

Збирачам грибів та ягід “світить” штраф від 50 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від одного до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

За несанкціоноване проникнення у зону відчуження на порушників складено адміністративні протоколи, матеріали вже направлені до суду для прийняття рішень.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: