НОВИНИ

Викрито посадовця, який завдав збитків державі на сотні тис грн

04.11.2022 15:17
groshi_965x0

ДБР викрило злочинні дії посадовців лісових господарств в Закарпатській, Житомирській та Чернівецькій областях, які завдали збитків державі на 1,5 млн гривень. Про це повідомляє ДБР, пише agronews.ua.

На Закарпатті за матеріалами ДБР судитимуть директора та бухгалтера Великобичківського лісового мисливського господарства, які обікрали держпідприємство на майже пів мільйона гривень.

Протягом декількох років директор лісгоспу оформляв соціальні виплати та матеріальну допомогу на працівників господарства, які забирав собі. У цьому йому допомагала бухгалтер підприємства, яка вносила неправдиві відомості до видаткових касових ордерів.

Так директор лісгоспу розтратив понад 387 тисяч гривень бюджетних коштів, а ще 31 тисяч – привласнив. Окрім того, майже 100 тисяч бюджетних гривень посадовець розтратив, продаючи дрова підприємства за незаконно заниженими цінами.

Директора лісгоспу та бухгалтера обвинувачують у привласненні та розтраті державних коштів, а також службовому підробленні (ч. 3, 4 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).

Передбачене статтями покарання – позбавлення волі на строк до 8 років.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: