АГРОРЕГІОНИ

Всеукраїнська асоціація громад взяла участь у засіданні Європейського Комітету регіонів

01.03.2023 12:07
2ae1cf09-e422-497c-bee8-9986b1f89b83

У річницю широкомасштабного вторгнення Росії,  виконавчий директор Всеукраїнської асоціації громад Іван Слободяник відвідав четверте  засідання Робочої групи з питань України Комітету Регіонів ЄС у Ґданську. Захід відбувся на запрошення мера Ґданська Олександри Дулькевич та за участі Президента Комітету регіонів ЄС Вашку Кордейру. Про це повідомила пресслужба ВАГ, пише  agronews.ua.

Учасники засідання обговорили загальний політичний контекст процесу вступу України до ЄС, прозорість і належне управління на місцевому рівні під час війни, а також поточні надзвичайні потреби в Україні.

«Було б неможливо протистояти агресії, якби ми не відчували міжнародної підтримки — як гуманітарної, так і військової.  Україна воює не тільки за себе, а й за спільні цінності», — зазначив Іван Слободяник.

Під час виступу він презентував результати досліджень ВАГ щодо потреб та запитів громад, пов’язаних з викликами війни, та підсумував роботу проекту “Згуртовані громади” за рік.

«За результатами опитування, у деокупованих громадах та в громадах на лінії фронту є першочергова потреба в  медикаментах, засобах гігієни та продуктах харчування. Інші громади, які знаходяться далі, потребують   консультативної  підтримки щодо ВПО та економічних факторів, які ставлять під загрозу існування ОМС»,  — зауважив Іван Слободяник. 

Він також окреслив нагальні потреби громад у встановленні модульних будинків, сонячних батарей, генераторів; відновленні енергопостачання, дорожнього покриття, автобусного сполучення в громадах; оновлення техніки, в тому числі комп’ютерної (що була вкрадена). 

«Загалом від початку війни Всеукраїнська асоціація за підтримки Програми USAID з сільського розвитку (АГРО)  доставила понад 1000 тонн допомоги у 13 регіонів України» – підсумував  Іван Слободяник.

Також відбулася особиста зустріч Івана Слободяника з Президентом Комітету регіон, під час якої обговорили низку кроків щодо взаємодії Всеукраїнської асоціації громад  з інституціями ЄС.

На завершення виступу він  висловив подяку міжнародним  партнерам за активну широкопланову підтримку України.



Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: