НОВИНИ

Водна поліція затримала браконьєрів із виловом на понад 1,5 млн грн

01.04.2021 09:04
1

У порушників правоохоронці вилучили майже тонну свіжовиловленої риби різних видів. Розпочато кримінальне провадження. Зловмисникам загрожує до трьох років обмеження волі. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції, пише agronews.ua.

За словами начальника відділу Управління авіації та поліції на воді Нацполіції Андрія Карпина, під час відпрацювання території Кременчуцького водосховища водні та патрульні поліцейські спільно з громадськими активістами та працівниками  державної екологічної інспекції центрального округу виявили два промислові риболовецькі баркаси з однаковими  реєстраційними номерами.

«Під час наближення до одного з баркасів, де знаходилося четверо рибалок, судноводій човна здійснив спробу втечі. В цей час інші чоловіки, які перебували на баркасі, почали викидати за борт незаконні знаряддя лову», – сказав Андрій Карпина.

На судні втікачів поліцейські виявили рибу різних видів. За попередніми підрахунками, браконьєри виловили  майже тонну водних біоресурсів. Сума збитків, завдана державі,  становить понад півтора мільйона гривень.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого. Слідчі дії тривають. Наразі проводиться перевірка за фактом підробки документів.

Нагадаємо, що на Кременчуцькому водосховищі рибалка завдав понад 1 млн грн збитків.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: