НОВИНИ

Внаслідок повномасштабної війни було знищено близько 30% усього потенціалу агросектору

25.05.2024 09:10
2

Виклики перед аграрним сектором через повномасштабне вторгнення росії – безпрецедентні. Сільгоспвиробники зазнають значних збитків і питання підтримки аграріїв дуже актуальне. На цьому наголосив Державний секретар Міністерства аграрної політики та продовольства України Віктор Канцурак. Про це повідомляє Мінагрополітики, пише agronews.ua.  

«Внаслідок повномасштабної війни було знищено близько 30% усього потенціалу агросектору, майже 20% сільськогосподарських земель окуповано. Великі площі заміновані або забруднені вибухонебезпечними предметами. Відтак питання забезпечення фінансування та підтримки сільгоспвиробників, актуальне як ніколи. Державний аграрний реєстр та Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві були створені саме із цією метою», – наголосив Віктор Канцурак.

За словами члена правління Фонду Інесси Андрієтті, опитування понад 2 тисяч малих фермерів показує, що більша частина аграріїв планують розширити виробничі площі і залучити для цього інвестиції.

«56% агровиробників у 2024 році планують розширити виробництва, а 53% фермерів збираються отримати інвестиційні кредити на придбання землі. Ці дані дають розуміння, наскільки гарантії Фонду є затребуваними серед аграріїв сьогодні», – зазначила Інесса Андрієтті.

Голова правління Фонду Олег Приходько розповів про умови отримання гарантій агровиробниками і запропонував банкам долучатися до співпраці. 

«Ми активно співпрацюємо з трьома банками та плануємо залучати нові фінансові установи. Це значно розширить можливості щодо кредитування якомога більшої кількості зацікавлених аграріїв», – зазначив Олег Приходько.



Перегляди: 86
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: