ВАЖЛИВО

Власника агрохолдингу «Укрлендфармінг» звинувачують в наданні найбільшого хабаря в історії України

05.02.2024 11:15
1

НАБУ і САП скерували до суду справу щодо власника агрохолдингу “Укрлендфармінг” Олега Бахматюка, якого обвинувачують у наданні 722 млн грн неправомірної вигоди ексголові ДФС України Роману Насірову та його раднику. Про це повідомляє пресслужба НАБУ., пише agronews.ua.

У НАБУ підкреслюють, що це найбільша задокументована неправомірна вигода в історії України.

“Слідство встановило факти надання власником агрохолдингу голові ДФС (2015-2016 рр.) неправомірної вигоди у розмірі 5,5 млн дол за забезпечення відшкодування понад 540 млн грн компаніям агрохолдингу у серпні 2015 року та понад 21 млн євро за відшкодування майже 2,7 млрд ПДВ упродовж лютого 2015 – серпня 2016 рр”, – йдеться у повідомленні пресслужби НАБУ.

“Плату за послуги”, яка в середньому становила близько 20% від суми відшкодованого ПДВ, Бахматюк перераховував на рахунки іноземних компаній, підконтрольних голові ДФС та його близьких осіб, додають в НАБУ.

“Голова ДФС надалі пріоритезував виплати з відшкодування ПДВ компаніям агрохолдингу, натомість не включав відомості про суми, заявлені до бюджетного відшкодування іншими суб’єктами господарювання (в тому числі комунальними підприємствами), які мали на те право”, – йдеться у повідомленні.

У НАБУ додали, що НАБУ і САП завершили розслідування стосовно Насірова та його радника 2 лютого 2023 року, 24 травня справу скерували до суду.



Перегляди: 8433
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: