НОВИНИ

Війна в Україні скоротить попит на комбікорми

01.06.2022 16:12
kombikorm

Попит на комбікорм у 2022 році знизиться на 4-5 млн т через поширення хвороб тварин, зростання цін на світовому ринку зерна, а також війну росії проти України. Такий прогноз зробили експерти Європейської федерації виробників кормів (FEFAC), пише agronews.ua.

Як зазначається, виробництво комбікормів ЄС (EU27) для сільськогосподарських тварин у 2021 році склало 150,2 млн т, що на 0,03 % більше, ніж у 2020 році. Виробництво кормів для свиней скоротилося на 1,5%, для птиці — зросло на 1,1%, великої рогатої худоби — на 0,2%.

«З огляду на перспективи ринку на 2022 рік, очікується, що сектор свинарства та птахівництва ЄС скоротить свою діяльність через високу вартість кормових матеріалів, зниження ринкового попиту та поширення спалахів пташиного грипу в кількох країнах», — прогнозують експерти. 

Експерти FEFAC зменшили прогнози для кормів свиней на 4,2%, птиці — на 3%. Очікується зниження виробництва кормів для великої рогатої худоби на 1,6%. 

«Загалом промислове виробництво комбікормів, за оцінками, зменшиться на 2,9% (тобто на 4,3 млн т) порівняно з 2021 роком. Однак ринкова невизначеність залишається дуже високою через триваючу агресію росії в Україні. Втрату фуражної кукурудзи, соняшникового шроту та інших кормових матеріалів з України та росії можна лише частково компенсувати збільшенням імпорту кормів, головним чином із США та Канади», — пояснюють експерти. 



Перегляди: 25
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: