НОВИНИ

Відомий французький виробник молочної продукції продав свій бізнес у росії

21.05.2024 17:15
12

Відомий французький виробник молочної продукції та інших продуктів харчування Danone завершила угоду з продажу свого бізнесу у росії компанії “Вамін Р”. Про це повідомляє Уніан, пише agronews.ua.

Як відомо, у березні Danone заявила, що отримала дозвіл на проведення угоди від російських регулюючих органів.

“Після прес-релізу від 22 березня 2024 року, в якому компанія Danone оголосила про те, що отримала від російських регулятивних органів дозволи, необхідні для продажу свого бізнесу EDP у росії компанії Vamin R LLC, Danone оголошує сьогодні про завершення цієї операції”, – йдеться у повідомленні.

Тим часом російське видання РБК нагадує, що Danone оголосила про початок процесу передачі бізнесу в росії ще у жовтні 2022 року. До цього компанія виключала звільнення з російського ринку. У липні 2023 року частки іноземних компаній у російській “дочці” Danone перейшли під тимчасове управління росимущества.

Наприкінці того ж місяця Danone повідомила про списання російського бізнесу зі свого балансу. Сума знецінених коштів склала приблизно €200 млн, ще у приблизно €500 млн оцінюється негрошова різниця через перерахунок курсу рубля до євро.

У березні цього року путін скасував рішення про передачу росимуществу частки іноземних інвесторів у російському бізнесі Danone. У кремлі це пояснили “доцільністю”.



Перегляди: 38
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: