НОВИНИ

Відомого нардепа звинуватили у політичній корупції

11.01.2023 12:11
gallery-photo

Приватизація порту Усть-Дунайськ може відбуватись в інтересах стивідорної компанії, пов’язаної з народним депутатом Миколою Тищенком. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на директора ДП “МТП Усть-Дунайськ” Юрія Мартинюка, agronews.ua.

“Компанія ЗТК, яка перевантажує вантажі Тищенка через наш порт, відмовляється платити державі. Усі інші стивідори платять, а він ні. Це політична корупція, я вважаю. Півтора року тому ЗТК рейдерським шляхом захопив наш склад, майно державного підприємства. Нічого нам не сплачує за зберігання вантажів. На сьогодні борг перевищує 2 млн гривень. Усі інші оператори сплачують порту за використання державної інфраструктури 0,5 долара за тонну вантажу. Це дуже невисока ставка. В порту Ізмаїл стивідори сплачують 3 долари з тонни. ЗТК вирішив, що вони можуть сплачувати нашому порту лише 0,05 долара, тобто 5 центів з тонни, заробляючи 18 доларів на тонні зерна. Іншими словами, держава має дотувати надприбутки приватного стивідора”, – розповідає Мартинюк.

За його словами, 2022 року при комітеті ВР з питань транспорту та інфраструктури Тищенко створив власну робочу групу, яка займається “перевіркою морегосподарського комплексу”.

На початку листопада члени групи навідались в Усть-Дунайськ, а вже 31 грудня Тищенко у написав, що він ініціював звільнення керівника порту “за корупцію”. В порту вважають, що це пов’язано з намаганням депутата повністю захопити порт та не сплачувати заборгованість перед державним підприємством.

За словами Мартинюка, стивідорна компанія ЗТК не приховує зв’язку з Тищенком.

Також, за інформацією журналістів, минулого року Тищенко приходив й до інших керівників дунайських портів, нібито з метою отримати спеціальні цінові умови для пов’язаних з ним постачальників.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: