НОВИНИ

Відомого нардепа судитимуть за держзраду

02.05.2023 11:45
sud2

До суду направлено обвинувальний акт щодо підозрюваного у державній зраді колишнього народного депутата від забороненої партії “ОПЗЖ” Олега Волошина. Йому загрожує позбавлення волі на строк до 15 років. Про це повідомляє ДБР, пише agronews.ua.

«Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо підозрюваного у державній зраді колишнього народного депутата України від забороненої партії ОПЗЖ Олега Волошина. Обвинувальний акт направлено до суду», – ідеться в повідомленні.

Повідомляється, що упродовж останніх років народний депутат України, виступаючи з трибуни Верховної Ради України, а також у численних інтерв’ю та ефірах на телебаченні, розповсюджував пропагандистські наративи рф та вів підривну діяльність проти України.

«Його слова спотворювали дійсний стан справ у військово-політичному житті країни, у чутливих для людей соціальних питаннях тощо. На думку експертів, усі його виступи у сукупності та за загальним змістом є однією з форм підривної діяльності. Він фактично займався пропагандою, яка сприяла досягненню політичних цілей військово-політичного керівництва російської федерації відносно Української держави», – зазначається в повідомленні.

У ДБР зазначають, що цим він шкодив суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України.

«Депутат обвинувачується у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України) та нанесені умисних легких тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 125 КК України) за побиття ветерана АТО влітку 2020 року скеровано до суду», – інформує ДБР.

Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років.



Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: