НОВИНИ

Відновлення зрошення відкриє Україні хороші перспективи в агросекторі

12.07.2020 11:02
полив-поля-фермы-оборудования-19878563

Відновлення зрошення відкриє Україні хороші перспективи в агросекторі: відрегульовані поливи на площі 500-550 тис. га. дозволять додатково виробляти 8-10 млн. тонн сільськогосподарської продукції щороку. Про це сказав міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко в ході відкритої міжвідомчої дискусії щодо необхідності відновлення меліоративних систем в Україні, пише agronews.ua.

Так, саме з метою визначення стратегічних напрямів державної політики щодо зрошення та забезпечення сталого екозбалансованого розвитку землеробства в Україні Уряд схвалив стратегію зрошення та дренажу в Україні на період до 2030 р.

«У ході довготривалих обговорень з усіма зацікавленими сторонами в питанні зрошення, було вирішено вийти у публічну дискусію з метою прийняття конкретних законодавчих рішень. Йдеться про завершення реєстрації законопроекту про створення об’єднання водокористувачів, його прийняття та реалізації з точки зору додаткового імпульсу для розвитку зрошення в Україні», – зазначив заступник міністра Тарас Висоцький.

Згідно з повідомленням, метою законопроекту є ефективне проведення гідротехнічної меліорації на земельних ділянках с/г призначення шляхом спільного використання водокористувачами меліоративних систем та гідротехнічних споруд, надання послуг з водопостачання та водовідведення, раціональне використання природних ресурсів, поліпшення якості води та родючості ґрунтів.

«В Україні обліковується 5485,3 тис. га меліорованих земель, зокрема 2178,3 тис. га зрошуваних і 3307 тис. га осушуваних земель з відповідною меліоративною інфраструктурою», – уточнили у Мінекономіки.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: