НОВИНИ

Вчені виведуть нові сорти стресостійкої картоплі

14.09.2020 13:32
https://agronews.ua/

Вчені Віденського університету розробляють нові сорти стресостійкої картоплі. На розробку і впровадження сортів картоплі з поліпшеними характеристиками отримав вчений з Віденського університету €5 млн у вигляді гранту. Про це повідомляє АПК-Інформ, пише agronews.ua.

Зазначається, що серйозною загрозою для безпеки культури є її вразливість до екологічних стресів; особливо через поєднання спеки та посухи. Такі періоди стають все більш поширеними через зміни клімату. Часто за цими умовами слідують сезонні повені, здатні погубити весь урожай протягом декількох днів.

Біолог рослин Маркус Тейге з факультету природничих наук Віденського університету отримав грант в розмірі €5 млн від програми Horizon 2020 ЄС для вивчення механізмів адаптації картоплі до численних стресів навколишнього середовища.

Проєкт спрямований на визначення нових цілей селекції та відповідність сортів картоплі конкретним складних екологічних умов зростання в майбутньому. 

«Ми прагнемо визначити нові цілі селекції та зіставити сорти картоплі з конкретними умовами навколишнього середовища. Знання, отримані в результаті наших досліджень, безпосередньо дійдуть до найбільш важливих зацікавлених сторін і кінцевих користувачів», — повідомив учений.

Нагадаємо, науковці вивели новий сорт картоплі незвичайного кольору.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: