Заснований у 2019 році, стартап заявив, що до кінця десятиліття зможе виробляти культивований стейк по 90 грн за кілограм. Про це повідомляє newfood.media, пише agronews.ua.
Крім того, початкові м’ясні продукти планують випустити до кінця цього року, як частину бренду Welldone стартапу.
Seawith використовує середовище для культивування клітин на основі морських водоростей. Це дозволило значно знизити витрати на виробництво.
Частина залучених інвестицій буде використана на придбання великого біореактора, який сприятиме масштабній індустріалізації.
Залишок капіталу буде використаний на реєстрацію, сертифікацію та іншу бюрократичну тяганину, що стосується затвердження.
Як потенційну стартовий майданчик розглядається і Сінгапур у випадку, якщо Корея повільно сприйматиме культивоване м’ясо.
«Seawith розробила ключову технологію, важливу для комерціалізації культивованого мяса», — заявив Лі Хі Чже, технічний директор компанії.
«Багато іноземних компаній, що займаються альт-білковими продуктами харчування також зацікавлені в нашій технології і наразі ми готуємося до спільних досліджень і розробок», — додав Лі Хі Чже.
Читайте також: Українські птахівники згортають виробництво.