НОВИНИ

Вчені створили упаковку, що подовжує термін зберігання продуктів

29.08.2023 19:22
948

Агнес Мукурумбіра з Дослідницького центру харчових продуктів Deakin CASS (Австралія) створює прототип харчової упаковки з використанням місцевих австралійських ефірних олій. Про це повідомляє newfood.media, пише agronews.ua.

Упаковка створюється з використанням протимікробних препаратів рослинного походження, щоб допомогти знищити бактерії та грибки, які ростуть на харчових продуктах. 

«Виявилося, що місцеві ефірні олії діють краще, ніж олія чайного дерева, яке історично широко використовувалося як протимікробний засіб», – говорить науковиця.

Також в університеті виявили факт, що ці олії не тільки антимікробні в рідкій фазі. Леткі речовини або гази, які вони виділяють, є настільки ж ефективними.

У своєму дослідженні науковиця використала місцеві австралійські ефірні олії тасманійського гірського перцю та лимонного мирта – з міркувань екологічності та через зростаючий попит на натуральні продукти.

При цьому проблему сильного запаху олій було вирішено завдяки інкапсуляції, що забезпечило контрольоване вивільнення.

Виявилося, що інкапсуляція навіть посилила антимікробну активність масел, що стало неочікуваним результатом.



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: