ВАЖЛИВО

Вчені спростували думку щодо шкоди алкоголю

05.01.2023 19:31
4frlcsj3379292

Борці за тверезий спосіб життя заявляють, що вживання алкоголю шкідливе в будь-яких дозах і призводить до страшних захворювань. З ними не згодні вчені, які проводили дослідження про вплив алкоголю на організм людини протягом багатьох років. Про це повідомляє agrointer.com.ua, пише agronews.ua.

Їм вдалося довести, що в невеликих дозах якісне спиртне позитивно впливає на психічний стан людини і є профілактикою багатьох хвороб. Статистичним підтвердженням користі алкоголю є дослідження, проведене голландськими медиками в місті Зютфен. Протягом 40 років вчені спостерігали за життям 1373 жителів цього містечка, що народилися в 1900-1920 роках.

У групі випробуваних, які брали не більше 20 грам чистого спирту в день, відносний індекс смертності був на 36% нижче, ніж в групі повних непитущих. У помірно питущих людей дослідники виявили зниження смертності від серцево-судинних захворювань на 34%. Ще одна цікава закономірність – люди, що п’ють вина, жили на 3,8 років довше за інших.

1). Прийнятною можна вважати денну дозу, що не перевищує 20 грам чистого етилового спирту в день. У перерахунку на наші традиційні алкогольні напої це приблизно 50 мл вина або 0,5 літра пива. Кількість горілки вважати безглуздо, настільки маленькими порціями її не п’ють.

У України пити спиртне кожен день невеликими дозами не прийнято, нам потрібна інша система підрахунку, наприклад, в тижнях. Помноживши 20 грам на 7 днів, ми отримаємо 140 грам чистого спирту. У перерахунку на напої це 350 грам горілки (коньяку, віскі і т.д.), 1 літр вина або 3,5 літра пива. Саме стільки алкоголю можна випивати в тиждень дорослій здоровій людині, у якого немає протипоказань до прийому спиртних напоїв.

2). Найкориснішим (як мінімум нешкідливим) алкоголем визнано вино. Саме цей напій краще пити для профілактики багатьох захворювань. Вино обов’язково має бути якісним, зробленим з виноградного соку.

Багато з винних напоїв і розливних вин, які продаються у нас, дійсно шкідливі, але алкоголь тут ні при чому, вся справа в хімічних добавках. Це стосується і інших видів алкоголю. Нешкідливі лише малі дози якісного спиртного.

Спиртне допомагає в профілактиці таких захворювань:

стреси;

порушення мозкової активності;

простудні захворювання;

остеопороз;

лімфома;

пухлина нирок;

стенокардія;

гіпертонія;

діабет 2-го типу;

інфаркт;

інсульт.

Про шкоду випивки знають всі. При цьому про її користь майже нічого не відомо. Але ж насправді спиртне з давніх пір застосовується в народній медицині. Побита істина: що в великих дозах – отрута, в малій кількості може стати панацеєю. Отже, що ж можна вилікувати за допомогою улюблених напоїв, і яким чином?

Виявляється, дуже багато! Чисту горілку, в кількості 25-30 грамів в день п’ють, наприклад, люди, змушені дихати забрудненим повітрям – вона виводить токсини з легких. Невелика «обідня» чарочка стримує рівень холестерину, тому, теоретично, може перешкоджати розвитку хвороб серця і судин, інфаркту та інсультів. Горілка знижує рівень цукру в крові – ризик захворювання на діабет, відповідно, теж.

Багато класичні народні ліки робляться з горілчаних сумішей. При розладі шлунка знаючі люди радять випити горілки з сіллю і / або перцем – пару пучок на чарку. Часникова настоянка підвищить тонус, вичистить судини і знизить ризик застудитися в зимовий час.

А перцовка традиційно рекомендується як засіб від грипу і ГРЗ – для цього можна використовувати покупну, домашню спиртову або по-швидкому змішати звичайну горілку з сумішшю чорного, червоного перцю і паприки. Особисто я при перших ознаках застуди випиваю склянку такого коктейлю перед сном і в 70% випадків прокидаюся майже здоровим.

«Перший коньяк розширює судини, другий – зарозумілість»

Якщо однією чарочки вам здалося мало – продовжуємо лікуватися далі! Витягуємо з засіків дідусів коньяк. Причому чим більше зірок – тим більше корисних властивостей. Отже, 20-30 грамів: допоможуть вгамувати мігрень і стенокардію, головний біль, заспокоять нерви, знімуть стрес, в суміші з збитим яєчним білком – допоможуть від кашлю, і навіть посилять потенцію! Дубильні речовини трохи послаблюють зубний біль – якщо болять зуби, то і «Наполеоном» не шкода прополоскати рот. Коли я був вокалістом я використовував коньяк так: 100-150 грамів наливав у чашку з гарячим чаєм і випивав за 30-40 хвилин до концерту. Це розслаблює зв’язки, покращує координацію голосу, пам’ять і, звичайно, начисто вбиває страх сцени!

Текілу рекомендують при захворюваннях кишечника і шлунка, їй навіть приписують лікування виразки та профілактику раку шлунково-кишкового тракту. Ром корисний для дихання, допомагає зняти спазм при кашлі, очищає трахеї і бронхи. А в складі грогу ром – відмінний профілактичний засіб від застуди. Віскі, як і коньяк, протидіє інфарктів і містить багато вітаміну В.



Перегляди: 90
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: